Evde Hemşirelik Hizmetleri
Bu tanımlamaya göre “Evde Bakım Hemşiresi; yatağa bağımlı veya kendi ihtiyaçlarını bir başkasının desteği olmaksızın karşılayamayacak durumda evde bakım gereksinimi olan bireylere hemşirelik hizmetlerinin sunumundan sorumludur.”,
Yaşamın tüm evrelerinde karşılaşılabilecek hastalık durumlarında, evinde tedavi olmak isteyen veya tedavisinin evde sürdürülmesine karar verilen herkes için farklı sağlık bakım çözümleri, yüksek teknoloji desteğiyle deneyimli tıbbi personel tarafından evde verilir.
Hizmetinizden Nasıl Yararlanabilirim;
Öncelikle 0224 333 0 999 ve 444 4 224 numaralı iletişim numaramız üzerinden bize ulaşabilir veya hizmet talep formunu doldurarak evde bakım yetkilisinin sizi aramasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra evde bakım hemşiremiz ilgili yönetici hemşireyi size yönlendirerek aşağıda sırayla süreci başlatacaktır.
Profesyonel evde bakım hemşiresi ile tanışma
İyi bir ziyaret planı yapılmalıdır. Planlanan bu ziyareti gerçekleştirirken evde bakım hemşiresi mutlaka; bireyin sağlık hikâyesini “anamnezini” doğru ve eksiksiz değerlendirmelidir. Profesyonel Bir Evde Bakım Hemşiresi İlk Ziyarette Bir Çok Şeyi Başarabilir.
Ev Ziyaretinde kayıt tutulması gereken konular
Fiziksel kapasite ve sınırlılıklarını kontrol etmelidir. Fonksiyonel durumunu (yeme-içme, tuvalet ihtiyacı, banyo gereksinimi, sosyalleşme durumunu, giyinme ve soyunma gereksinimlerini) beslenme durumunu ve yaşadığı çevreyi değerlendirmelidir.
Evde bakım hemşiresinin evde takip ettiği hastasında izleyeceği yol
Doğru veriyi toplayıp, hastanın gereksinimlerini belirlemelidir. Bu gereksinimler doğrultusunda doğru bakım planını oluşturmalı ve belirlenen ve planlanan zamanlarda bu bakımı uygulamadır. Uyguladığı tüm bu bakımı da mutlaka değerlendirmelidir.
ihtiyaç duyulan ve zorunlu haller nelerdir ?
- Yatağa tam bağımlı olan yaşlı ve engelli hastalar,
- Büyük cerrahi ameliyat geçirenler,
- Kısa süreli hemşirelik hizmetlerine ihtiyaç duyan travmatoloji ve ortopedi hastaları,
- Nöroloji hastaları (Alzheimer, demans, felç gibi.),
- Terminal dönem Kanser Hastalığı olan palyatif bakım hastaları,
- KOAH gibi akciğer hastalığı olan ve oksijene ihtiyaç duyan hastalar,
- Hareket kısıtlılığı olan ileri derecedeki kas hastaları,
- Bakım ihtiyacı olan yaşlı ve spastik hastalar.